Ons Aanbod Assistance Contact Informatie

Faq

Wat gebeurt er bij voortijdige beƫindiging van het lease contract?

Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

 Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van uw overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van uw contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van uw specifieke situatie. Carmen Lease brengt u namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval u bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

Wij gebruiken hiervoor de volgende formule:

Reeds betaalde termijnen + 40% beëindigingskosten < = Aantal maanden x oorspronkelijk tarief

 Een voorbeeld:

U heeft gekozen voor een looptijd van 48 maanden. De overeengekomen leaseprijs bedraagt €349,00 inclusief BTW. Stel, u wil na 42 maanden het leasecontract voortijdig beëindigen. Het oorspronkelijke maandbedrag, behorende bij een looptijd van 42 maanden, was bij het afsluiten van het contract €359,00 geweest.

De rekensom ziet er dan als volgt uit:

 Reeds betaalde termijnen: 42 maanden x €349,00 = €14.658,00

 Beëindigingskosten zijn dan: 40% van (6 maanden eerder inleveren x €349,00) = €837,60

€14.658,00 + €837,60  Is totaal: =  €15.495,60

 Indien u voor aanvang van het contract voor 42 maanden had gekozen, dan had u betaald: 42 maanden x €359,00= €15.078,00

De reeds betaalde termijnen + de beëindigingskosten mogen dus niet meer bedragen dan deze €15.078,00

Uitwerking: (42 x €349,00) + (40% van 6 x €349,00) > 42 mnd x €359,00 = €15.078,00

€15495,60 > € 15.078,00= €417,60

 U was dus € 417,60 gunstiger uit geweest indien u direct voor 42 maanden had gekozen en dit wordt met de beëindigingskosten verrekend.

Deze bedragen dus €837,60 - €417,60 = €420,00.

 Naast deze beëindigingskosten rekenen wij uw meer of minder gereden kilometers met u af, waarbij wij rekening houden met eerdere verrekeningen gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.   

Krijg ik een BKR registratie?

Carmen Lease is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. Voor het toetsen en registreren bij BKR werken we samen met Care4Lease B.V.. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast zijn we verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

 

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:

•De looptijd van uw leasecontract is 36 maanden

•Uw maandtermijn is € 250,-

•Care4Lease registreert bij BKR 36 x € 250,- x 100% = € 9.000,-

 

Aandachtspunt

Wanneer je binnen de looptijd van een Private Lease contract van plan bent een huis te kopen is een Private Lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.

Eigen bijdrage bij schade?

• De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is € 500,- (of het schadebedrag als dat lager is).
• Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we u slechts 50% van de eigen bijdrage door (€ 250,-).
• Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we u 75% (€ 375,-) door.
• Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€ 500,-) bij u in rekening.

Ik heb drie keer een onjuiste pincode ingegeven en nu werkt mijn brandstofpas niet meer. Wat moet ik doen?

Drie keer een onjuiste pincode ingegeven? Dan wordt de pas gedurende 24 uur geblokkeerd. Dat is natuurlijk een vervelende situatie. Wanneer u dit overkomt, kunt u het beste zelf het verschuldigde bedrag voorschieten en middels ons declaratieformulier bij ons declareren. Wij zullen ervoor zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op uw rekening staat.

Ik heb ruitschade. Wat moet ik doen?

Bij ruitschade kunt u contact opnemen met Carmen Lease op telefoonnummer +31(0)36-5382065 (tijdens kantooruren) of +31(0)26-3553368 (24 uursservice). De medewerkers van Carmen Lease zullen u informeren waar u terecht kunt voor het herstel van uw ruitschade.

Is mijn caravan tijdens mijn vakantie verzekerd?

De caravan is alleen WA mee verzekerd op uw auto. Indien de caravan voorzien is van een eigen kenteken, kunt u bij ons de groene kaart aanvragen voor de WA verzekering. Wilt u de caravan all-risk verzekeren, dan moet u zelf een verzekering afsluiten.

Kan ik met mijn brandstofpas overal in Nederland tanken?

Met de brandstofpas bent u niet gebonden aan tankstations van één bepaalde maatschappij. U kunt bij nagenoeg alle tankstations in Nederland tanken.

Moet ik in geval van een ruitschade ook een schadeformulier invullen?

Als de oorzaak van uw schade steenslag is, dan is dit niet nodig. Als een tegenpartij verantwoordelijk is voor uw ruitschade dient u wel een schadeformulier in te vullen.

Waar moet ik aan denken als ik met mijn leaseauto naar het buitenland ga?

Wij adviseren u om uw berijdersmap met groene kaart en alarmnummers en uw kentekencard (of -papieren) mee te nemen. Controleer voor vertrek of alle vloeistoffen op peil zijn en of de bandenspanning goed is. Afhankelijk van uw bestemming en reisperiode, kan het verplicht zijn dat uw auto voorzien is van winterbanden. Kijk voor meer informatie over winterbanden op de website van de ANWB.

Wanneer is er een eigen risico van toepassing en wanneer niet?

Wanneer uw schade een niet verhaalbare schade is, wordt er een eigen risico in rekening gebracht. Bij een verhaalbare schade zullen wij proberen de schade te verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij(en). In beide gevallen wordt in de eerste instantie uw eigen risico ingehouden. Wanneer een verhaalbare schade wordt toegekend, wordt uw eigen risico direct teruggestort.

Wat moet ik doen als ik ben gestrand?

Wij verzoeken u om tijdens kantooruren altijd contact op te nemen met Carmen Lease op telefoonnummer +31(0)36-5382065. Buiten kantooruren verzoeken wij u in geval van schade, waarbij uw auto niet meer rijdbaar is, contact op te nemen met onze alarmcentrale +31(0)26-3553368 (24 uursservice). Wij verzoeken u een schadeformulier in te vullen en naar ons toe te sturen. Betreft het een inbraak of vandalismeschade, dan verzoeken wij u ook aangifte te doen bij de politie en een kopie van het proces verbaal naar ons toe te sturen. Ook in geval van pech buiten kantooruren verzoeken wij u om contact op te nemen met onze alarmcentrale op telefoonnummer +31(0)26-3553368 (24 uursservice).Wat moet ik doen als ik mijn brandstofpas kwijt ben of als deze beschadigd is?

Wij verzoeken u om contact met ons op te nemen zodat we de pas voor u kunnen blokkeren en een nieuwe pas voor u kunnen aanvragen. Als u in de tussentijd moet tanken met uw leaseauto kunt u deze kosten middels ons declaratieformulier declareren.

Wat moet ik doen als ik mijn kentekencard (-papieren) kwijt ben?

Wanneer u uw kentekencard of -papieren kwijt bent moet er een nieuwe kentekencard of -papieren aangevraagd worden. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn leaseauto?

Kunt u door de schade niet meer verder rijden dan neemt u contact op met Carmen Lease +31(0)36-5382065 (tijdens kantooruren) +31(0)26-3553368 (24 uursservice) Wij nemen we de situatie met u op en schakelen vervolgens onze berger in. Hij brengt uw auto naar ons dichtsbijzijnde schadeherstelbedrijf. Terwijl u dankzij de inzet van een vervangende auto weer mobiel bent, zorgt Carmen Lease voor een schade-expert die de staat van uw leaseauto opneemt. Zo weet u snel hoe lang u uw auto kwijt bent. Nadat de schade is hersteld, krijgt u uw leaseauto weer terug.

Wat moet ik doen als ik verkeerde brandstof heb getankt?

U mag niet meer met de auto rijden! Neem tijdens kantooruren direct contact met ons op. Buiten kantooruren kunt u onze hulpdienst inschakelen via telefoonnummer 026-3553402.

Wie mogen er in mijn leaseauto rijden?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in principe in uw leaseauto rijden, tenzij tussen u en uw werkgever afwijkende afspraken hierover zijn gemaakt. Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met uw wagenparkbeheerder.

Zijn winterbanden in het buitenland verplicht?

Kijkt u voor een overzicht van de regelgeving omtrent winterbanden hier.